Exterieurreiniging

Dagelijks krijgt uw voertuig het zwaar te verduren. Vuil, vocht én verkleuring door de Uv-stralingen zijn allerlei factoren waaraan uw voertuig regelmatig aan wordt blootgesteld. Door onze ruime ervaring en kennis, kunt u met elk voertuig bij ons terecht. Autopoets Planeet beschikt over jarenlange kennis en ervaring, wat zeer bekend is op het gebied van autolakken en alle technieken, diverse lak soorten en speciale behandelingen voor alle automerken en voertuigen. Wij hanteren de beste producten, waardoor uw auto of voertuig het allerbeste resultaat aan overhoudt.

Machinaal polijsten

Onze lak behandelingen zijn géén snelle poetsbehandelingen die oppervlakkige (was)krasjes of andere lak problemen voor een korte tijd maskeren, maar worden met secuur polijstwerk definitief verwijderd. Voordat de auto zijn poets- en beschermlaag krijgt volgt er eerst een uitgebreide wasbeurt. De auto oogt daarna weliswaar schoon, maar vuil dat in de lak is ingetrokken, wordt met alleen wassen niet verwijderd. Na het wassen en drogen, wordt met een speciale reinigingstechniek ingetrokken vuil machinaal uit de lak verwijderd. Wanneer deze stap zou worden overgeslagen, blijft de lak na het aanbrengen van de poetslaag vuil en voelt deze ruw aan wanneer je je hand erover heen beweegt. Door middel van machinaal polijsten krijgt de lak zijn oorspronkelijke kleur terug.

Motorruimte/inhoud

Eén keer het motorblok reinigen en het waarom straalt je van alle kanten tegemoet. Na een goede schoonmaak ziet de ruimte onder de motorkap er weer zo goed als nieuw uit en niet langer als het roestige binnenste van een oud barrel. Maar niemand kijkt daar toch ooit? denk je misschien. Waarom zou je de motorruimte schoonmaken? Voor de liefhebber die rondrijdt in een klassieker is het antwoord duidelijk. Ook een goed onderhoud van het binnenste van de auto is voor hem van belang. Maar ook voor iemand die een ‘gewone’ personenauto heeft, kan het de moeite lonen het motorblok te reinigen, zeker als je van plan bent je auto te verkopen. Een goede verzorging heeft immers een belangrijk aandeel in het waardebehoud van de auto.

Teerbehandeling

Teer is vast prachtig spul, maar het moet niet op je autolak terechtkomen! En dat is precies wat er gebeurt wanneer je nietsvermoedend over een stuk weg rijdt, waar aan gewerkt wordt. Bij wegwerkzaamheden wordt regelmatig teer gebruikt en het, vaak nog hete spul, spat op van je wielen en komt ergens bij de spatborden op jouw mooie strakke lak terecht. Niet getreurd, want teer verwijderen van je auto valt best mee. Als je het laat behandelen. Doe je dit niet, dan is het een chemische reactie, waardoor je lak en teer zichzelf als het ware oxideert. Dit resulteert vaak in ingebrande plekken in je lak!

Boomhars behandeling

Net zoals teer, is boomhars iets wat je niet graag op je lak wilt hebben. Maar helaas gebeurt dit toch wel. De reden hiervan zal hoogstwaarschijnlijk zijn, omdat je auto of voertuig onder een boom geparkeerd is. Dit resulteert snel in het feit dat of vogel uitwerpselen of boomhars zich op uw auto gaat bevinden. Wees niet getreurd, er zijn behandelingen om het weg te halen! Enkel is de vraag, wanneer het behandeld wordt! Want heeft u het een hele dag in de zon laten staan, dan is de kans groter dat het kwaad is geschied. Er zullen dan vervelende ingebrande plekken in uw lak ontstaan, waardoor het metaal van uw auto of voertuig open en bloot staat. Dit kan snel resulteren in roest en laten we eerlijk zijn, roest is zowat niet weg te halen! Advies die we graag delen, is dat het onmiddellijk verwijderd moet worden.